majsmat

majsmat

fredag 29 augusti 2014

Havrekakor med squash


Ännu en användning för squash - i mjölkfria havrekakor med choklad. Med utgångspunkt från Zucchini Cookies är det här min variant, med lite mindre socker men å andra sidan med russin:

2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 msk kokosolja, smält och svalnat
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
2,5 dl grovt riven squash (ca 90-100 g)
4,5 dl havregryn
1,5 dl riven kokos
1 dl russin
100 g choklad, hackad i mindre bitar


Sätt ugnen på 180 grader C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda kokosolja och socker i en annan skål. Tillsätt ägg och vanilj, sedan den rivna squashen och blanda. Tillsätt mjölblandningen. Rör ner havregryn, kokos, russin och chokladbitar.


Klicka ut kakor av ungefär 2 msk per kaka.


Grädda i 10-12 minuter eller tills gyllene.


Låt svalna på galler. Förvara överblivna kakor i frysen.

Tillägg: Ännu godare blev de här havrekakorna, men de innehåller dock ingen squash. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar