majsmat

majsmat

tisdag 19 augusti 2014

Hallonbovetegröt


Jag börjar inse att bovetegröten går att variera i det oändliga och att den passar perfekt i perioden mellan varm sommar och kall vinter. Idag åt jag en vackert rosa bovetegröt med hallon toppat med diverse från skafferi, frys och fruktskål.

Min portion innehöll:

3/4 dl hel bovete, blötlagd
1/2 dl valnötter, blötlagda
1/2-1 dl äppelmust
1/2 banan i skivor, fryst (vilket nästan alltid finns i vår frys)
en näve frysta hallon + ett par till topping
1 krm vaniljpulver
1/2 banan i små bitar
en klick svartvinbärssylt
pumpafrön

Blötlägg bovete och valnötter i en skål med vatten över natten. På morgonen, häll av blötläggningsvattnet och skölj av bovete och valnötter. Häll i en hög och vid mixertillbringare. Tillsätt äppelmust, fryst banan, fryst hallon och vaniljpulver. Börja med 1/2 dl äppelmust och ta mer om gröten blir för fast. Häll upp i en skål och strö över banan i små bitar, en klick av pappas svartvinbärssylt, smulade frysta hallon och pumpafrön. Ät och njut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar