majsmat

majsmat

söndag 1 juni 2014

Vegetariska biffar

Överblivet fullkornsbasmatiris och kokta svarta bönor i frysen fick bli utgångspunkten för de här vegetariska biffarna. Vi åt dem med coleslaw och broccolisallad.


För 6-8 biffar, beroende på storlek:

1,5 dl fullkornsbasmatiris
1,5 dl kokta svarta bönor
1 dl havregryn
1 ägg
1-2 finrivna morötter
1 liten finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl solrosfrön
1 tsk sambal oelek
1 tsk buljongpulver (kolla att det är mjölkfritt)
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
salt efter smak
smör till stekning (eller kokosolja för ett mjölkfritt alternativ)

Blanda allt och låt stå och svälla en liten stund (minst en kvart). Forma biffar och stek i smör i stekpanna (helst gjutjärnspanna). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar