majsmat

majsmat

fredag 13 juni 2014

Tonfisksallad med gräslöksblommor

Gräslökens blommor är både vackra och goda, så här får de dekorera och smaksätta en tonfisksallad.


Testa också att dofta på blommorna, de doftar honung (eller nektar kanske är mer korrekt)!


Ingredienserna kan variera efter vad som finns hemma, men den här gången hade jag:

1 planta romansallat, riven i bitar
6 kokta kalla nypotatisar, skuren i bitar
1 burk tonfisk i vatten
2 tomater, i bitar
1 avokado, i bitar
en handfull gröna bönor, förvällda
en handfull färska, skalade sojabönor, förvällda
3 kokta ägg (lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, koka upp och ta tiden på 5 min när det börjar koka, ta sedan av och spola under kallt vatten = perfekta ägg med stelnad vita och rinnande mitt i gulan), i klyftor
1 liten rödlök, i tunna halvmånestrimlor
kapris
oliver
lite gräslök, finstrimlad
gräslöksblommor

Lägg romansallad och potatis i bottnen. Fyll sedan på med tonfisk, tomater, avokado, bönor, ägg och rödlök. Dekorera med kapris, oliver, gräslök och gräslöksblommor. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar