majsmat

majsmat

fredag 11 juli 2014

Melonsallad med fetaost och mynta

Varma dagar brukar inte matlusten vara så stor mitt på dagen, så då är den här friska och söt-salt-syrliga salladen ljuvlig. För första gången har jag hittat ekologiskt odlad vattenmelon - kul!


1/4-1/2 vattenmelon (beroende på storlek)
1 paket fetaost (150 g)
några kvistar mynta
saft från 1/2 citron
eventuellt sesamfrön

Skär bort skalet från melonen, dela den i lagom munsbitar och lägg i en skål. Dela även fetaosten i kuber och lägg i skålen. Pressa över lite citronsaft. Strimla myntabladen grovt och strö över. Avsluta eventuellt med att strö över sesamfrön. Ät direkt och njuta av saftigheten och smakkombinationerna.

Hade jag haft så skulle jag strött över lite svarta sesamfrön eller nigella seeds, som kontrast till de ljusa färgerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar