Mitt i julihettan är det gott och svalkande med isglass. I den här varianten har jag blandat vattenmelon, jordgubbar och citron, samt lite vit sirap för konsistens och extra sötma. Det blev både pinnglassar och en granitéliknande efterrätt.
Jag tog hälften jordgubbar mot vattenmelon:
600 g vattenmelon, kärnfri och utan skalet
300 g jordgubbar, sköljda och rensade
saften av 1 citron
ca 2 msk vit sirap
Dela vattenmelon och jordgubbar i bitar. Mixa slätt. Häll över citronsaft och sirap och blanda runt. Häll upp i pinnglassformar och det som blir över i en låg plastburk med lock. Ställ in i frysen och frys 3-4 timmar eller över natten. Rör runt i burken 1-2 gånger i timmen under 3 timmar, så att det bildas en isig massa.
Jag tog hälften jordgubbar mot vattenmelon:
600 g vattenmelon, kärnfri och utan skalet
300 g jordgubbar, sköljda och rensade
saften av 1 citron
ca 2 msk vit sirap
Dela vattenmelon och jordgubbar i bitar. Mixa slätt. Häll över citronsaft och sirap och blanda runt. Häll upp i pinnglassformar och det som blir över i en låg plastburk med lock. Ställ in i frysen och frys 3-4 timmar eller över natten. Rör runt i burken 1-2 gånger i timmen under 3 timmar, så att det bildas en isig massa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar