majsmat

majsmat

söndag 13 juli 2014

Sommarsquash på grillen


Nu har jag skördat den första sommarsquashen från squash- och pumpalandet. Vi åt den grillad i skivor, lätt täckta av lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar, och skuren i halvmånar i en sallad som också inkluderade romansallat, grönkål riven i bitar och kramad med en halv avokado och en skvätt citronsaft, slätbladig persilja, tomattärningar och kronblad av ringblomma, samt lite olivolja, citronsaft, salt och peppar på toppen.


Till åt vi grillade fläskkotletter och aioli.


Och jag drack en somrig och svalkande Tinto de verano till maten, gjorde på hälften rödvin och hälften Fanta Lemon (eller motsvarande), tillsammans med en skvätt citronsaft och några isbitar. Får mig alltid att längta efter moster A.


Ute växter de gröna tomaterna. Undra när de tänker bli röda? Undra hur många som hinner bli röda innan vi åker? Innan frosten kommer?


Jag springer runt som ett flitigt bi och pollinerar pumpa och squash. Nu kan man ana den första trinda vintersquashen, Blue Ballet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar