Syltkakor får mig att tänka på farmor och det känns fint att stå i samma kök som hon gjorde och baka liknande kakor. Jag fyller kakorna med sylt på hallon och röda vinbär.
För 24 kakor behövs:
125 g smör, rumstempererat
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
fast sylt
Sätt ugnen på 200 grader C. Vispa det mjuka smöret med sockret. Tillsätt mjöl, vanilj och bakpulver genom en sil, så att det inte kommer med några klumpar. Rör ihop till en deg. Rulla ut till en längd och dela i 24 bitar. Rulla kulor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut en fördjupning i varje kula med pekfingret. Fyll hålet med sylten.
Grädda i ca 10-12 minuter. Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.
För 24 kakor behövs:
125 g smör, rumstempererat
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
fast sylt
Sätt ugnen på 200 grader C. Vispa det mjuka smöret med sockret. Tillsätt mjöl, vanilj och bakpulver genom en sil, så att det inte kommer med några klumpar. Rör ihop till en deg. Rulla ut till en längd och dela i 24 bitar. Rulla kulor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut en fördjupning i varje kula med pekfingret. Fyll hålet med sylten.
Grädda i ca 10-12 minuter. Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar