majsmat

majsmat

måndag 28 april 2014

Vanilj- och chokladglass av banan

Vilken god glass man kan göra av fryst banan! Här är en variant med en blandning av vanilj- och chokladglass.


För en stor eller två små portioner behövs:

2 skivade och frysta bananer, väl mogna så att de börjar bli lite bruna i skalet
2 msk havremjölk
1/2 msk mandelsmör + 1/2 msk jordnötssmör (eller 1 msk av bara den ena sorten)
1/4 tsk vaniljpulver
en nypa kanel
2 tsk kakaopulver

Mixa alla ingredienser UTOM kakaopulvret till en krämig och mjukglassliknande konsistens. Ta ut hälften av smeten och lägg i ett eller två glas eller skålar. Mixa i kakaon i den återstående delen. Skopa upp även chokladglassen. Servera direkt som den är eller med någon topping. Den här gången hade jag jordgubbar och krispig chokladgranola. Mmmmmmmmm!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar