För 12 cupcakes:
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
100 g smör
1 dl havremjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
skal och saft av en
ekologisk citron
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll
i mjölken och blanda det med äggsmeten. Bland vete- och mandelmjöl, bakpulver
och salt och häll ner i smeten genom en sil, så att inga klumpar kommer med.
Vänd ner försiktigt, för att bevara så mycket luft som möjligt. Blanda i rivet
citronskal och saft. Häll smeten i pappersformar, som placerats i en
muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen ca 15
minuter. Låt svalna helt under en duk.
Sötsyrlig frosting
50 g mjukt smör
150 g
philadelphiaost
1 dl
florsocker
½ tsk
vaniljpulver
1 dl hallon, tinade
frysta
1 msk citronsaft
12 luktviolblommor, till
garnering
Rör eller vispa (med
elvisp) smör, ost, florsocker och vaniljpulver krämigt. Pressa ner hallonen
genom en finmaskig sil, så att kärnorna blir kvar i silen. Tillsätt citronsaften
och rör ihop.
Bred frostingen på de
helt kalla cupcakesen och garnera med violerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar