majsmat

majsmat

måndag 21 april 2014

Vårcupcakes med citron, hallon och viol

För 12 cupcakes:

3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
100 g smör
1 dl havremjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
skal och saft av en ekologisk citron

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljpulver riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Bland vete- och mandelmjöl, bakpulver och salt och häll ner i smeten genom en sil, så att inga klumpar kommer med. Vänd ner försiktigt, för att bevara så mycket luft som möjligt. Blanda i rivet citronskal och saft. Häll smeten i pappersformar, som placerats i en muffinsplåt. Fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt under en duk.


Sötsyrlig frosting

50 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
1 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver
1 dl hallon, tinade frysta
1 msk citronsaft
12 luktviolblommor, till garnering

Rör eller vispa (med elvisp) smör, ost, florsocker och vaniljpulver krämigt. Pressa ner hallonen genom en finmaskig sil, så att kärnorna blir kvar i silen. Tillsätt citronsaften och rör ihop.

Bred frostingen på de helt kalla cupcakesen och garnera med violerna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar