Våren är här och nässlorna växer som det ogräs de är. Irriterande när de dyker upp på oönskade ställen, men då passar det fint att äta upp några. Här i en smoothie med smak av blåbär och krämighet från avokado.
För 2-3 glas behövs:
1 dl nässlor, toppskott
1 + 2 dl havremjölk
2 dl frysta blåbär
1 avokado
1/2 banan, väl mogen
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
saften av 1/2 citron
Lättast är att plocka och hantera nässlorna med diskhandskar på händerna. Plocka toppskotten av små, nyuppkomna nässlor. Skölj av nässelskotten i en skål med vatten och låt rinna av. Mixa (med mixerstav, i mixer eller matberedare) nässlorna med 1 dl havremjölk tills de är finfördelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till slät, krämig konsistens. Servera direkt i glas med sugrör.
För 2-3 glas behövs:
1 dl nässlor, toppskott
1 + 2 dl havremjölk
2 dl frysta blåbär
1 avokado
1/2 banan, väl mogen
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
saften av 1/2 citron
Lättast är att plocka och hantera nässlorna med diskhandskar på händerna. Plocka toppskotten av små, nyuppkomna nässlor. Skölj av nässelskotten i en skål med vatten och låt rinna av. Mixa (med mixerstav, i mixer eller matberedare) nässlorna med 1 dl havremjölk tills de är finfördelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till slät, krämig konsistens. Servera direkt i glas med sugrör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar