1 dl valnötter
2 dl havregryn
1 mogen banan
2 ägg
2 dl havremjölk
1 msk kallpressad rapsolja
1 msk lönnsirap
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt
smör, ghee eller kokosolja till stekning
Till servering: lönnsirap, bananskivor, blåbär och grovhackade valnötter
Mixa valnötterna till mjöl och häll i en bunke. Mixa havregrynen till mjöl och häll i samma bunke. Mixa banan och ägg och blanda ner. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i ungefär en kvart. Stek pannkakor med 8-10 cm diameter i smör, ghee eller kokosolja. Det senare gör pannkakorna helt komjölkproteinfria. Lägg i ugnen vartefter, så att pannkakorna håller sig varma till servering. Servera med bananskivor, blåbär, grovhackade valnötter och lönnsirap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar