majsmat

majsmat

söndag 24 december 2017

Mintchoklad


Som årets julgodis har vi gjort mozartkulor, gräddkola, en mjölkfri variant på snöbollar och så de här mintchokladknapparna. Mer choklad än i mintkyssar och smakar som after eight (receptet kommer härifrån).

Till ca 50 st behövs:

1 äggvita
4 droppar pepparmyntsolja
ca 250 g florsocker, mängd beroende på hur stor äggvitan är
125 g choklad

Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Sikta ner lite florsocker i taget och rör ihop tills det bildas en fast, men ändå smidig deg. Pudra florsocker på bakbord och kavel och kavla ut till 5 mm tjocklek. Ta ut rundlar med ett kakmått som är 1,5-3 cm i diameter och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Samla ihop degresterna och kavla ut igen, precis som man gör när man bakar pepparkakor. Smält sedan chokladen, antingen i micro eller över vattenbad. Använd två gafflar och doppa mintrundlarna i chokladen och lägg tillbaka på brickan med bakplåtspapper. Strö eventuellt över krossad polkagris som dekoration på några av dem. Låt chokladen stelna. Förvara mintchokladknapparna i kylskåp, mellan lager av bakplåtspapper.

God jul!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar