Det var ljuvligt att gå ut en sväng i trädgården i morse och plocka med sig tre grönkålsblad in till frukosten. Helt vindstilla, solen nyligen uppstigen och daggen fortfarande glänsande på kålbladen där under nätet.
Plocka de sista jordgubbarna. In och mixa en ny omgång mandelmjölk på mandlar blötlagda över natten. Och så fram med resten av ingredienserna och ner i mixern. Med tre stora blad grönkål i kan man definitivt smaka grönkålen, men det smakar ju gott. Med ett blad smakar det nästan inte alls av grönkålen.
Till ett stort glas (eller två små):
1-3 stora blad grönkål
6-8 jordgubbar (eller 1 dl blåbär)
1 banan
2 dl mandelmjölk (eller 1 dl kokosmjölk + 1 dl vatten)
juice av 1/2 citron
1 msk jordnötssmör eller mandelsmör
1/2 msk malda linfrön (jag använder en liten elektrisk kaffekvarn för att mala hela linfrön)
1/2 tsk vaniljpulver
Repa av bladen från de grova stjälkarna och lägg stjälkarna i komposten. Lägg först grönkålsbladen i mixern och sedan resten av ingredienserna.
Mixa slätt. Tryck eventuellt ner allt med en sked om det skulle behövas för att få det ordentligt mixat. Häll upp i ett (eller två) glas och drick.
Får se om nästa blir en grön pina colada eller smoothie med smak av hallon och choklad eller kanske mintchoklad eller så tar jag bara blåbär istället för jordgubbar - så många goda variationer att njuta av till frukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar