majsmat

majsmat

torsdag 6 augusti 2015

Chokladpudding med banan och bär till frukost


Istället för yoghurt mixar jag växtbaserad mjölk (oftast havre-, mandel- eller kokosmjölk) med nötter, frön, bär och frukt till ljuvliga och ofta färgsprakande frukostar. I den här varianten är det smakerna av banan och choklad som dominerar. På toppen har jag ofta bär och ibland också riven kokos eller någon typ av granola.

Till choklad- och bananpuddingen använder jag:

1,5 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk
1 väl mogen banan (eventuellt fryst för en kall och nästan glassliknande pudding)
1 msk mandel- eller jordnötssmör
1 msk kakaopulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm kanel
en nypa salt

+ 1/2 banan och bär (hallon, blåbär, jordgubbar) till topping
+ eventuellt lite granola till topping

Blanda chiafrön och mandelmjölk först av allt, så fröna hinner svälla och bilda gelé. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa slätt.


Häll upp i en skål och toppa med bananbitar och blandade bär och kanske lite granola. Just nu finns det både hallon och jordgubbar i trädgården och blåbär i skogen - mmmmmmmmmmmmm!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar