majsmat

majsmat

fredag 28 december 2012

Mjölkfri glass

Jag fick en liten glassmaskin i julklapp, så nu ska det experimenteras med mjölkfria glassrecept. Tills dess kommer här ett tips på en ljuvligt krämig glass baserad på banan. Glassen förutsätter att man har frysta bananbitar i frysen, men det är lätt ordnat om man alltid lägger på gränsen till övermogna bananer i frysen. Tänk på att skiva eller bryta bananen i mindre skivor/bitar innan den läggs ner i en fryspåse eller burk.

2 frysta bananer i bitar
ca 1 dl havremjölk
1/2 tsk vaniljpulver

Lägg bananbitarna i mixerskålen eller i en hög tillbringare om du använder mixerstav. Häll över havremjölken och strö över vaniljpulvret. Låt stå och tina ca 10 minuter. Mixa till krämig glasskonsistens. Ät direkt, innan glassen hinner tina!

Den här glassen kan smaksättas med andra frysta frukter och bär. En av bananerna kan bytas ut mot motsvarande mängd frysta mangobitar, hallon eller jordgubbar. För att göra chokladglass blandar man bara i 1 msk kakaopulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar