Det blev så många rödbetsbiffar att det räckte till middag även dagen efter. Då serverade jag dem med resten av aiolin, quinoa och röda linser, kokta majskolvar och saftig morotssallad. Sonen var inte så förtjust i biffarna, men quinoa och majskolvarna med aioli är riktiga favoriter.
0,5 dl röda linser
4 dl vatten
1 tsk buljongpulver
Skölj quinoa och linser i kallt vatten. Häll på nytt vatten och rör ner buljongpulvret. Koka i ca 15 minuter, tills quinoa och linser är mjuka.
1 clementin
1 liten näve russin
Skala och riv morötterna grovt. Skala clementinen och dela klyftorna i mindre bitar. Blanda rivna morötter, clementinbitar och russin i en skål. Krama salladen lite, så att clementinbitarnas saft gör hela salladen saftig.
Quinoa och röda linser (3 port.)
1,5 dl quinoa0,5 dl röda linser
4 dl vatten
1 tsk buljongpulver
Skölj quinoa och linser i kallt vatten. Häll på nytt vatten och rör ner buljongpulvret. Koka i ca 15 minuter, tills quinoa och linser är mjuka.
Saftig morotssallad
2 ekologiska morötter1 clementin
1 liten näve russin
Skala och riv morötterna grovt. Skala clementinen och dela klyftorna i mindre bitar. Blanda rivna morötter, clementinbitar och russin i en skål. Krama salladen lite, så att clementinbitarnas saft gör hela salladen saftig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar