majsmat

majsmat

torsdag 29 december 2016

Mandelscones


Nu i mellandagarna njuter vi av extra långa och lyxiga frukostar. Bland annat nybakta scones med en klick bittersöt tangerinmarmelad tillsammans med kokta ägg och en kopp earl grey-te med mandelmjölk.

Till 8 små scones:

180 g mandelmjöl
40 g arrowrotmjöl (eller potatismjöl)
20 g havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
60 g kokosolja (utan smak om man inte gillar kokossmaken)
1 ägg
1-2 msk vatten

Klä en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader C. Sikta ner mandelmjöl och arrowrotmjöl i en stor skål. Tillsätt havregryn, bakpulver, salt och vaniljpulver och blanda runt. Tillsätt kokosoljan och smula ihop den med resten, lättast är att använda händerna. Tillsätt ägget och blanda runt. Tillsätt sedan vatten, lite i taget, tills det formas en deg som håller ihop. Dela degen i 8 delar, forma till scones som är ca 1-1,5 cm höga och lägg på plåten.


Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter tills sconesen börjar få lite färg i kanterna. Ta ut och låt svalna något på galler. Servera nybakade med marmelad och vegansk ost eller nötsmör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar