majsmat

majsmat

lördag 2 juli 2016

Tunna pannkakor


-Mamma, det här är världens godast pannkakor! var E:s kommentar till de här tunna pannkakorna. Så dem gör vi lite då och då, oftast till helgfrukosten. Bäst tycker E om att få jordgubbssylt på sina pannkakor.


För pannkakor till oss tre (+ några till eftermiddagens mellanmål) använder jag:

90 g (1,5 dl) majsmjöl eller durramjöl (jag brukar ta hälften av varje)
90 g (1,5 dl) rismjöl eller rårismjöl
120 g (1,5 dl) arrowrotmjöl eller potatismjöl
1 tsk salt
ev 1/2 tsk vaniljpulver
6 dl mandelmjölk eller havremjölk
4 ägg
2 msk kokosolja

Blanda ihop mjöler, salt och eventuellt vaniljpulver i en skål. Häll i mjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa ner äggen. Låt stå och svälla i 10-15 minuter. Smält kokosoljan i pannkakslaggen och vispa ner den i smeten. Stek tunna pannkakor i kokosolja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar