majsmat

majsmat

söndag 24 juli 2016

Blåbärssmulpaj


I år är det tydligen ett riktigt blåbärsår, men eftersom jag har frysen full med blåbär från förra året och vi snart ska åka iväg igen så plockar jag bara lite för att äta här och nu.


Några blåbär med kokos- och havremjölk, några till morgonens smoothie (blåbärssmoothie med mynta är en riktigt fin kombination) och så några till den här pajen.

1 l blåbär (600 g)
1 msk potatismjöl
1,5 msk socker

80 g kokosolja
1,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
2 msk socker
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader C. Lägg blåbären i en ugnssäker form.


Strö över potatismjöl och socker och blanda runt lite. Smält kokosoljan i en liten kastrull över svag värme. Rör ner havregryn, mandelmjöl, rismjöl, socker, vaniljpulver och salt. Fördela smuldegen över blåbären.


Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 30-35 minuter tills blåbären börjar bubbla och smuldegen har fått fin gyllene färg. Låt svalna lite.


Servera pajen ljummen med havrebaserad vaniljsås, cashewvaniljsås eller havrevaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar