majsmat

majsmat

tisdag 8 mars 2016

Yoghurt med blodgrapefrukt, blåbär och frön


Min kursare Å brukade ofta äta blåbärsfil med blodgrapefrukt och rostade solrosfrön till frukost när vi var studenter. Sedan jag sov över en gång och fick samma frukost har kombinationen varit en favorit. Jag använder kokosyoghurt eller mandel- och cashewyoghurt i min version.

Till en portion:

1-1,5 dl yoghurt (baserad på kokosmjölk eller nötter för en komjölksfri variant)
1/2 blodgrapefrukt
1 dl blåbär
1/2 msk solrosfrön
1/2 msk pumpafrön
1/2 msk russin

Skeda upp yoghurten i en liten skål och rör ner blåbären. Gröp ur fruktköttet ur grapefrukten och lägg över blåbärsyoghurten. Toppa med solros- och pumpafrön och russin. Ät och njut av frukosten!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar