majsmat

majsmat

lördag 12 mars 2016

Gräddig fiskgratäng med dill och tomat


En riktigt snabb rätt för en vardagskväll, där det bara är att sätta in gratängen i ugnen och göra i ordning tillbehören under tiden - och så är maten klar på ungefär en halvtimme.

Till gratängen använde jag:

3-4 salladslökar
300-400 g vit, fast fisk (t ex torsk eller hoki)
2 dl kokosgrädde (eller det fasta från en kartong eller burk helfet kokosmjölk)
2 msk tomatpuré
1 dl finhackad dill
1/2 tsk salt eller örtsalt
svartpeppar
lite kokosolja att smörja formen med

Sätt ugnen på 200 grader C. Smörj en ugnssäker, inte för stor, form med lite kokosolja. Skölj av och skär salladslöken i bitar. Lägg löken i ugnsformen och lägg fisken över. Vispa ihop kokosgrädde, tomatpuré, dill, salt och svartpeppar i en skål och häll sedan över fisken.


Sätt in i ugnen och grädda ca 20 minuter, tills fisken är tillagad (dvs vit, fast och flagar när man sätter en gaffel i den).


Man kan säkert ha lite vad som helst till den här fiskgratängen, men vi hade kokta gröna bönor och broccolibuketter och en sallad på romansallat, blandade babysallatsblad, strimlad rödkål, körsbärstomater, röd paprika och gurka med lite olivolja, äppelcidervinäger, svartpeppar och flingsalt ringlad över salladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar