majsmat

majsmat

måndag 29 juni 2015

Bovetepannkakor


Perfekta till helgfrukosten eller en vardag när det finns lite mer tid på morgonen. Både sonen och mannen har godkänt dem. Jag tycker att det blir både frasiga och krämiga, precis som pannkakor ska vara. Kanelsmaken är inte så dominerande, utan göra bara att smaken blir extra fylliga och den halva bananen ger lite sötma.

Till ca 10 mellanstora pannkakor eller många fler plättar:

1/2 väl mogen banan
1 1/2 dl bovetemjöl
1/4 tsk salt
1/4 tsk vaniljpulver
1/2 tsk mald kanel
5 dl havremjölk
2 ägg
kokosolja (med eller utan kokossmak) till stekning
lönnsirap, banan och jordgubbar till servering

Mosa bananen i en skål. Tillsätt bovetemjöl, salt, vanilj och kanel. Tillsätt hälften av havremjölk och vispa smeten slät. Tillsätt resten av havremjölken och äggen och vispa. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Lägg i lite kokosolja och häll i smet så att det täcker stekpannan när man vippar runt den. Stek till undersidan är gyllene. Vänd och stek gyllene på andra sidan.

Servera pannkakorna med skivad banan och jordgubbar och lönnsirap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar