majsmat

majsmat

torsdag 8 maj 2014

Hemgjord ginger beer

Jag är inte så bra på att göra sushi, så det får min man sköta. Däremot gör jag en god ingefärsdricka som är lite som ginger beer och som passar fantastiskt bra till just sushi.


Till lite mer än 2 liter dricka behövs:

150 g färsk ingefära
5 msk rörsocker
3 citroner, ekologiska
0,5 l vatten
1,5 l kolsyrat vatten
mynta
isbitar

Riv ingefäran på den mellanfina sidan på rivjärnet, med skal och allt. Lägg den rivna ingefäran i en bit nät eller en silduk och pressa ur saften i en stor skål. (Eller använd en juicecentrifug för att få ut ingefärssaften.) Häll i sockret. Tvätta citronerna, skala av det yttersta gula med en potatisskalare och lägg ner i skålen. Muddla med en muddlare eller mortelstöt. Pressa ur saften ur citronerna och häll i skålen. Häll också i den halva litern vatten. Ställ att dra minst en timme, men gärna ett par. Kyl det kolsyrade vattnet under tiden. Häll i is i ingefärsblandningen ungefär en kvart innan servering. Vid servering silas ingefärsblandningen av, hälls upp i tillbringare, det kolsyrade vattnet tillsätts och till slut garneras det hela med ett par myntakvistar och eventuellt ett par extra isbitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar