majsmat

majsmat

lördag 17 maj 2014

Grillad bulgursallad

När grillen ändå är igång kan man passa på att grilla lite extra zucchini, paprika och majs, så kan man sen göra den här salladen med grillade grönsaker och bulgur. God som den är, till en bit kött eller på buffé.


Ingredienser:
1 zucchini
1 gul + 1 röd paprika
1 majs
1 tomat
3 dl okokt bulgur
1 dl mynta
1 dl persilja
saft från 1/2 citron
2 msk olivolja + lite till zucchiniskivorna
flingsalt

Till servering: ugnstorkade tomater, smulad fetaost, bönor, grillat kött, korv och/eller oliver.

Gör så här:
Skär zucchinin i smala skivor på längden, ca 0,5 cm tjocka, och paprikorna i kvarter. Smörj zucchiniskivorna med lite olivolja. Grilla zucchinin tills den är mjuk och har fått fina grillränder. Grilla majsen och skär av kornen. Grilla paprikorna endast på skalsidan, så skalet blir helt förkolnat. Låt paprikorna svalna något och dra sedan av skalet. Skär paprika och zucchini i strimlor.

Koka bulgurn enligt instruktioner på paketet och låt den sedan svalna något. Tärna tomaten. Hacka mynta och persilja. Blanda bulgur, paprika- och zucchinistrimlor, majskorn, tärnad tomat och hackad mynta och persilja. Spara eventuellt lite mynta till garnering. Pressa över citronsaften och häll på olivoljan. Smaka av med salt.

Jag garnerade min sallad med ugnstorkade tomater, smulad fetaost och mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar