majsmat

majsmat

måndag 5 september 2016

Broccolimos med fetaost

Det är ljuvligt att gå ut i trädgården, se vad som finns och fundera på middagen. Nu är det mycket broccoli (och squash), så ett par gånger har vi ätit det här smakrika broccolimoset med fetaost.

2 broccolihuvuden
75 g (1/2 paket) fetaost
örtsalt
svartpeppar

Dela broccolihuvudet i mindre buketter. Skala stammen och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull, täck med vatten och tillsätt lite salt. Koka upp och koka i ca 10 minuter, tills broccolin är mjuk. Häll av vattnet och mixa direkt i grytan med stavmixer till ett jämnt mos. Smula ner fetaosten och mixa lite till. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Ena dagen åt vi broccolimoset med ugnsrostade betor, lättkokta vaxbönor med olivolja, tomatsallad med balsamvinäger och basilika och resten av fetaosten.



Andra gången tillsammans med stekt torsk panerad med mandelmjöl och kryddor, ugnsrostade morötter, kokt potatis och sallat.





Och som efterrätt njuter vi av plommon som det i år finns ett överflöd av på trädet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar