majsmat

majsmat

lördag 20 augusti 2016

Squashplättar med fetaost, gräslök och dill


Nu ger squashplantorna rikligt med squash och det är en kul utmaning att fundera ut måltider med squash. Till lunch har vi ätit de här squashplättarna fyllda med fetaost och kryddörter, tillsammans med tomatsallad på våra första få tomater. Inte heller i år är det tyvärr en varm och solig tomatsommar, men några små tomater ska det nog ändå bli inne i vårt lilla skåpväxthus.


Till 12 små squashplättar:

500 g squash
1 tsk salt
2 ägg
30 g potatismjöl
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad dill
75 g fetaost (1/2 paket)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk bakpulver
svartpeppar
3-4 msk kokosolja utan smak till stekning

Riv squashen grovt och lägg i en finmaskig sil. Strö över saltet och låt stå 10 minuter.


Vispa under tiden ihop ägg, potatismjöl, gräslök, dill, bakpulver och svartpeppar. Smula ner fetaosten och pressa ner vitlöken. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den rivna squashen och lägg sedan ner den i smeten. Värm en stekpanna på medelvärme. Lägg i en matsked kokosolja. Stek 3-4 små plättar av ca 2 msk smet per plätt, 2-3 minuter per sida. Lägg upp på en tallrik med ett par lager hushållspapper och låt rinna av.


Servera plättarna ljumna tillsammans med tomatsallad och/eller citronklyftor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar