majsmat

majsmat

fredag 27 november 2015

Grönkålschips


I landet står nu bara grönkålen kvar i sin nättunnel och de sista grönsakerna är skördade.



Vi har haft både -10 grader C och 1 dm snö, så nu är odlingssäsongen över för den här gången.



Så länge grönkålen ser fin ut gör vi chips på den och i helgen ska vi äta ett litet julbord med långkål, som en avskedsfest innan vi flyttar till USA. Grönkålschipsen blir bäst om man tillagar dem på inte allt för hög temperatur, för då blir de jämnt krispiga och inte brända.

Till en plåt:

2-3 blad grönkål
1/2 msk kokosolja
flingsalt
chiliflagor

Sätt ugnen på 100 grader C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Repa bladen av grönkålens stammar och dela i lagom munsbitar. Lägg grönkålsbitarna i en stor skål. Strö över en nypa vardera av flingsalt och chiliflagor. Ta en klick kokosolja och fördela den i händerna. Krama in kokosoljan i grönkålsbitarna och fördela samtidigt kryddorna. Se till att det kommer kokosolja på alla grönkålsbitarna. Lägg ut grönkålsbitarna en och en på plåten med bakplåtspapper.


Sätt in i ugnen i ca 30 minuter, tills grönkålen blivit krispig. Ta ut och låt svalna några minuter på plåten. Lägg upp i en skål och servera till maten eller bara som snacks.



Och med det så var det hundrade mjölkfria inlägget skrivet, sedan grönkålspajen i december 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar