majsmat

majsmat

söndag 26 januari 2014

Mjölkfria kokos- och chokladbollar med frön

Gott med en kopp kaffe som fika eller som ett snabbt mellanmål. Till ca 20 bollar behövs:

1 dl pumpafrön
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl mandelmjöl
10-12 dadlar
1 dl riven kokos
3 msk kakao
2 msk kaffe
1 tsk vaniljpulver
1 dl kallpressad kokosolja
ev 0,5 dl mandel- eller cashewnötsmör
riven kokos att rulla bollarna i

Mixa pumpafrön och cashewnötter till ett fint mjöl och häll upp i en skål. Mixa dadlarna och kokosen så att det blir finfördelat och häll i skålen. Blanda ner resten av ingredienserna i skålen. Rör eller krama medhjälp denna ihop till en jämn smet. Rulla bollar och rulla dem i kokos. Förvara i en glasbruk med lock i kylskåpet.


Pumpafröna kan helt eller delvis bytas ut mot solrosfrön och cashewnötterna mot andra nötter eller mandlar. Sikta på ungefär 3,5 dl nötter och frön. Kakaon kan helt eller delvis bytas ut mot kanel och kanske lite mer vanilj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar