majsmat

majsmat

söndag 26 januari 2014

Älgskav med rotsaksfräs

1 paket älgskav
1 handfull torkade trattkantareller (eller 3 nävar nyplockade)
1 gul lök
2 dl grädde
1 dl svampspad (eller vatten)
smör
0,5 dl lingon (eller lite lingonsylt)
tamari eller kinesisk soja
salt och svartpeppar

Lägg de torkade trattkantarellerna i kokhett vatten så att det precis täcker. Fräs skaven i smör. Krydda med salt och peppar. Hacka löken och blanda ner den. Krama ur och blanda ner svampen. Fräs ytterligare några minuter. Häll på grädden och svampspadet. Häll på lite tamari eller soja. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Rör sist ner lingonen.


Servera älgskaven med rotsaksfräs gjort på 1/2-1/4 vitkålshuvud skuret i tunna strimlor, 1 hackad gul eller röd lök, 2-3 grovrivna morötter och 2-3 röd-, gul- eller polkabetor. Börja med att fräsa vitkålen och löken några minuter i smör. Blanda sedan ner morötter och betor och fräs ytterligare några minuter. Krydda med örtsalt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar