majsmat

majsmat

lördag 11 januari 2014

Banan- och kokosgröt

En portion var till E och mig av len och krämig gröt:

1,5 dl havregryn
2 dl havremjölk
1 dl vatten
1 banan, mosad
1 msk kokosolja, kallpressad
1 nypa svart vaniljpulver

Blanda allt. Godast är att koka gröten några minuter i kastrull, men det fungerar också att köra i micron (full efftekt ca 3 minuter).

Servera gröten överströdd med frysta bär, som tinar på den varma gröten, riven kokos och kylskåpskall havremjölk. Den här gången blev det en blandning av hallon, svarta och röda vinbär, jordgubbar och björnbär, samt granatäpple.


Lättaste sättet att få ut kärnorna ur granatäpplen är att dela dem på hälften, lägg med snittytan ner i handen, håll över en stor skål och slå på baksidan av granatäpplen med en träslev.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar