För att göra dillpesto till ca 4 portioner behövs:
1-2 krukor dill
ca 1,5 dl valnötter
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja
1 dl riven prästost
salt och svartpeppar
ev lite pressad citron
Mixa dill (inklusive stjälkar), valnötter och pressad vitlök med lite olivolja. Späd till önskad konsistens med olivolja. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar, samt eventuellt lite pressad citron.
Den här gången serverade jag dillpeston med kokt potatis, stekt korv, blandad sallad med morotsstrimlor, keso och rostade solrosfrön.
Pesto kan göras i många olika varianter. Basilikan kan, som här, bytas ut mot dill, eller varför inte persilja eller en blandning av olika örter. Nötterna kan vara pinjenötter, valnötter, pumpakärnor, solrosfrön eller varför inte en blandning. Osten kan vara parmesan, västerbotten, prästost eller någon annan smakrik ost.
1-2 krukor dill
ca 1,5 dl valnötter
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja
1 dl riven prästost
salt och svartpeppar
ev lite pressad citron
Mixa dill (inklusive stjälkar), valnötter och pressad vitlök med lite olivolja. Späd till önskad konsistens med olivolja. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar, samt eventuellt lite pressad citron.
Den här gången serverade jag dillpeston med kokt potatis, stekt korv, blandad sallad med morotsstrimlor, keso och rostade solrosfrön.
Pesto kan göras i många olika varianter. Basilikan kan, som här, bytas ut mot dill, eller varför inte persilja eller en blandning av olika örter. Nötterna kan vara pinjenötter, valnötter, pumpakärnor, solrosfrön eller varför inte en blandning. Osten kan vara parmesan, västerbotten, prästost eller någon annan smakrik ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar