majsmat

majsmat

lördag 15 februari 2014

Långkokt köttgryta

1,5 kg högrev med ben
0,5 röd paprika, delad i bitar
3 morötter, skalad och skuren i grova skivor
2 gula lökar, skalade och delad i stora bitar
3 vitlöksklyftor, skadade och lätt mosade
1 äpple, delat i bitar
6 skogschampinjoner, delade i bitar
1 dl lingon
3 msk tomatpuré
0,5 dl rödvin
1 dl vatten
8 torkade enbär
8 svartpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
lite kinesisk soja
salt

Lägg allt i en ugnssäker gryta med lock. Sätt in i 115-120 graders ugn i ca 7 timmar. Grytan är klar när köttet är helt mört, så att det faller söner. Vänd gärna runt köttet en gång eller två under tillagningstiden.


Jag serverade grytan med potatismos och sallad gjord på:
romansallad riven i bitar
zucchini- och morotsstrimlor
1/2 äpple i tärningar
en liten rödlök i tunna strimlor
ett par skogschampinjoner
och slutligen ringlade jag över olivolja, stänkte över lite vitvinsvinäger, strödde över flingsalt och svartpeppar från kvarn. Sist strödde jag rostade solroskärnor över allt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar