majsmat

majsmat

torsdag 18 september 2014

Mango-, lime- och avokadokräm med chiagelé


Frukost verkar vara det jag har på hjärtat mest just nu. I morse åt jag en illigt grön och krämig gröt gjord på mango, lime och avokado + chiagelé gjord på blötlagda chiafrön. Krämen toppade jag med mosade hallon och björnbär, riven kokos och pumpafrön. Säkert lika gott som en lätt efterrätt, som det var till frukost. Det kräver dock att man har lite framförhållning och lägger chiafröna i vatten en stund innan, så att gelén hinner bildas.


Till en portion:
1 msk chiafrön + 3/4 dl vatten
1 1/2 dl frysta mangotärningar
1 liten avokado
1 liten eller 1/2 stor mogen banan
rivet skal och saft från 1/2 ekologisk lime
1 tsk honung
1/2 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
bladen från en liten kvist mynta
+ eventuellt lite vatten för en lösare konsistens

Lägg chiafrön och vatten i en liten skål, rör runt och ställ i kylskåpet över natten. Häll chiagelén i en mixerbägare tillsammans med resten av ingredienserna.


Mixa till en slät och fluffig kräm. Servera med bär, kokos och frön på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar