majsmat

majsmat

lördag 22 oktober 2016

Mjölkfri dubbel bananasplitt med chokladsås


När bananerna hotar att bli övermogna skivar jag dem och lägger i en påse i frysen, för att sedan bli smoothie eller som här glass.

En ordentlig portion:

2 bananer (eller 1 banan + 1 dl mangotärningar), skivade och frysta
havremjölk
vaniljpulver

Chokladsås:

kakao 
honung 
kokosolja

Till servering:

1 färsk banan
kakaonibs
hallon, smultron eller björnbär (eller lite av varje)

Lägg fryst banan (eller banan + mango) i en matberedare och låt tina något. Gör under tiden chokladsåsen. Blanda kakao, honung och kokosolja i en liten kastrull och värm försiktigt under omrörning, till en jämn sås. Tillsätt vanilj och mjölk till matberedaren och mixa till en krämig, mjukglasskonsistens. Skeda upp i en skål, dela den färska bananen på längden och stick ner den, ringla över chokladsås och garnera med kakaonibs och bär. Servera direkt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar